Személyre szabott egészséggondozás

A Medistance Connect B2B2C alkalmazás személyre szabott és automatizált interakciót és kommunikációt biztosít az egyes partnerekkel a törzsadataik, profiljuk, életmódjuk és viselkedési adataik alapján. A következő lépésben a megoldás lehetővé teszi, hogy saját vagy családtagjai egészséggondozását irányítani tudja a valós idejű valid egészségi adatok, életjelek alapján. Ugyanakkor az egészséggondozók is elérik partnereiket, finomhangolt egészséggondozási üzeneteket küldhetnek nekik a kezelésre és a terápiahűségre vonatkozóan.

A Medistance Connect egy 360 fokos online egészséggondozási portál, mellyel tárolhatja, megtekintheti, elemezheti és exportálhatja a klinikai validált orvosi eszközök széles körével felügyelt életfontosságú adatokat. Egészséggondozási profilja alapján, számos értékes statisztikai adat révén - pl. vérnyomás, vércukor, testmozgás, súly és testhőmérséklet, mérései és táplálkozása mindenkor elérhetők okos telefonokon, tableteken és személyi számítógépeken három előfizetői szolgáltatási szinten.

A Medistance Connect által kínálta lehetőségeket az egészséggondozók használják, akik az egészséggondozási szolgáltatás teljes körét képviselik a partnerek és a betegek számára. A rendszer használható praxisok, call centerek, tanácsadók, oktatást és képzést nyújtók és a biztosító társaságok által.

Az egészségi állapot, viselkedéselemzés és automatizált kommunikáció kínálta széleskörű lehetőségeket használva a B2B2C szektor egészséggondozó vállalatai felismerhetik kapcsolataik egészséggondozási érdekeit és ennek megfelelően finomhangolhatják üzeneteiket, e-mailjeiket és azok küldésének pillanatát, valamint a weboldaluk kinézetét és a kommunikációs hálózatban megjelenített hirdetéseiket.

A Medistance Connect alkalmazás fogadja továbbá az adatokat az okos telefonok fedélzeti mozgásérzékelőiről és a GPS-ről, így további adatokhoz juthatnak lépéseikről, az elégetett kalóriáról, távolságról, lépcsőjárásról pusztán azáltal, hogy okos telefonjukat magukkal viszik.

Az Apple HealthKit API révén az Egészség (Health) alkalmazás biztosítja a szinkronizálást különböző harmadik fél alkalmazásokkal és eszközökkel, melyek rögzítik az ön mozgását, alvását, súlyát, testzsír százalékát, vérnyomását, táplálkozását, testhőmérsékletét és egy sor más mérhető adatot.

Az egyszerű irányítópult előnye, hogy közvetlenül odavisz, amit látni akar és minden mást figyelmen kívül hagy.

Az egyes tételekre koppintva új képernyő jelenik meg, mely a legutóbbi feljegyzett adatok lebontását adja. Lépjen például az Aktivitásra és látni fogja a bejegyzések listáját, illetve azt, hogy milyen aktív volt az adott napon, hónapban, évben.

Hogyan használhatja a Medistance Connectet-et B2B2C célra?

 

Automatizált partner egészségi állapot és tevékenység kezelés a partner törzsadataival és profiljával integráltan az SAP Medistance keretplatformon belül

 • A Medistance Connect alkalmazás 18 különböző életjelet, 14 fajta tevékenységet, környezeti és anyagcsere adatokat szinkronizál és 34-féle táplálkozási, vitamin és ásványi összetevőt tart nyilván
 • A Medistance alkalmazás a felhasználó 6 különféle egészségi kockázati profilját számolja ki klinikai validált orvosi protokollok alapján, kódolást követően pedig szinkronizálja a biztonságos Medistance keretszerverrel
 • A végfelhasználók mellett valós idejű nyomon követés történik és 3 vagy több (opcionális) családtag egészségi profiljának felügyelete, abban az esetben, ha az egész család kiszolgálásáról van szó
 • Apple Health (Egészség) alkalmazás révén integráció és valós idejű szinkronizálás, valamint 70-féle egészségi, wellness, fitnesz és táplálkozással kapcsolatos alkalmazásból eredő valós idejű adatok
 • Klinikai validált orvosi készülékekkel (pl. OMRON vérnyomásmérő, test összetétel monitor) tevékenységkövető és vércukor mérővel történő integrálás a még pontosabb értékekért és precízebb egészségi kockázat értékeléséért
 • A családtagok (gyerekek, idős szülők) szükség szerinti valós idejű egészségi állapot felügyelete
 • Üzenetek küldése, hogy a partnerek rendszeres önellenőrzéseket végezhessenek
 • A partnerek megkérdezése a főbb egészségi kockázati tényezőkről kockázatszámítás céljából
 • A partnerek megkérdezése viselkedési eseményekről
 • Időnkénti üzenetek az egészséggondozási terv vagy a kezelési folyamat beállításához
 • Az egyének egészséggondozási tervének minőségi kezelése

Dinamikus javaslatok:

 • Tanácsadó modulok az egészségügyi profil automatizált elemzése alapján
 • Dinamikus felugró ablakok, a bizonytalan partnerek navigálásának segítésére
 • Jelentések a kontakt viselkedési/kommunikációs tevékenységeiről

Számos népszerű fitnesz, egészségmegőrző alkalmazás képes a Medistance Connect-tel kommunikálni az Apple Health (Egészség) alkalmazáson keresztül és minden olyan applikációból, mérő készülékből - melyet jelenleg is használ -, ki tudja nyerni az adatokat. A fentiekben már említettünk néhányat, de arról nem volt még szó, hogyan kapcsolja őket össze vagy hogyan találja meg a megfelelő alkalmazásokat.

Az egyik hasznos módszer, ha egyszerűen az Apple Health (Egészség) alkalmazásban rákoppint az egyik kategóriára és legörget. Az oldal alján látni fogja az adott kategóriához javasolt alkalmazásokat. A táplálkozásnál például olyanokat talál majd, mint a MyFintessPal’s Calorie Counter & Diet Tracker vagy néhány recept alkalmazás.

A Medistance Connect-be kétféleképp tölthetünk fel adatot az Apple Health (Egészség) alkalmazás köztes segítségével. Elsőként automatikusan, az eszközökkel vagy alkalmazásokkal összekapcsolva. Másodsorban manuálisan. Bár sokkal előnyösebb és kényelmesebb az automatikus szinkronizálás, néhány esetben elkerülhetetlen az adatok manuális bevitele, hozzáadása. Például ha a mérő készülék nélkül ment futni, de nem szeretné, hogy elvesszenek az értékes kilométerek.

Példának okáért ha nyomon követi az inhalátor használatát, azt manuálisan kell hozzáadni. Keresse meg a megfelelő adatmezőt az Apple Health (Egészség) alkalmazás Adat fülön, koppintson a kis plusz ikonra a sarokban, adja meg az értékeket. Mindezek azonnal szinkronizálódnak a Medistanc Connect applikációval, majd a nagysebességű SAP HANA háttértáron lévő személyes egészségügyi profiljával.